Städa och rensa även i dina enheter

Det är lätt att samla på sig massa gamla bilder, dokument och andra filer som du egentligen inte har någon användning av längre i din mobil, dator, surfplatta eller liknande. Kanske är det svårare att rensa i en mobil eller dator för att “smutsen” och “skräpet” inte syns lika lätt som det gör i ditt hem? Du kan ju gömma alla filer i olika mappar och inte behöva se dem varje gång du sätter på datorn.

Tänk att din enhet är ett köksbord

Däremot betyder inte detta att det borde vara oreda och “smutsigt” i dina enheter. Att städa i dina enheter är lika viktigt som att städa och torka av ditt nya fina köksbord. För trots att du inte ser alla orenheter så ligger de ändå där och tar plats – plats som du kanske behöver till annat.

Det finns två sätt att städa dina enheter. Det ena är att du bestämmer dig för att gå igenom alla filer, bilder, dokument och mappar som finns på enheten – ja, allting egentligen – och sen raderar onödiga saker därefter. Det andra sättet är att du tänker efter en gång innan du skapar ett nytt dokument, laddar ner en ny app eller tar en ny bild och ställer dig frågan om du verkligen behöver det.

Du skulle ju aldrig ställa ett glas eller en tallrik på ditt nya köksbord om du inte hade skyddande bordstabletter – eller hur? Samma sak gäller egentligen med dina enheter. Tänk ett steg längre innan du skapar något nytt, och om du väl ska skapa något nytt bör du se till att ha något som skyddar mot skador och slitage.