Ta hand om din Mac

En Mac är en stor investering som generellt sett anses ge dig riktigt god ROI, men hur tar man bäst hand om sin Mac? Steg nummer ett är att undvika att installera program som man inte behöver och som kommer från källor som är 100% pålitliga. Sedan gäller det också att inte överbelasta hårddisken med filer som man egentligen inte behöver. Ju mer plats du har på din hårddisk desto bättre. Den behöver självklart inte vara halvtom, men om du har som vana att radera filer du inte behöver längre så kommer du att ha en hälsosammare Mac under årens gång.

Precis som med andra enheter, mobiler och liknande, gäller det att uppdatera sin mjukvara när det kommer ut uppdateringar. När du har en Mac får du notiser när det kommer ut uppgraderingar och dessa ska du göra så snart de kommer ut – med ett undantag. 

Vi rekommenderar att du väntar minst ett par månader innan du uppdaterar operativsystemet varje gång Mac kommer ut med en ny version. Om du är för snabb med uppdateringen kan du råka på buggar som Apple fixar under de första två månaderna. Ta en paus och gå in på Gardenstore och kolla in deras utbud av grillar. Gardenstore har flera gasolgrillar.

Om du har en Macbook eller annan typ av laptop så ska du ladda ur batteriet totalt lite då och då. Det betyder inte att du hela tiden måste ladda upp batteriet och sedan ladda ur det. Men om du kan tömma batteriet en gång varannan månad så tjänar du på det i längden.